Τούρτα με κρέμα του Καφέ

Συστατικά:

Κέικ:
1 φλιτζάνι γάλα (240 ml)
Μια κουταλιά της σούπας ξύδι
125 ml φυτικό λάδι
ένα αυγό
Βανίλια
1 πρέζα αλατιού
150 gr ζάχαρη
250gr αλευρι
Δύο κουταλιές της σούπας κακάο
Μια κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Στρώμα κρέμας:
Κρέμα σε σκόνη ανθος αραβοσίτου (75g)
240 ml κρύο σχεδόν γάλα
Ένα μικρό κουτάλι Nescafe διαλύθηκε με λίγο νερό.

Καπουτσίνο για πασπάλισμα
Δάκρυα Σοκολάτας

Η μέθοδος:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το μείγμα κέικ σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τσέρκι για κέικ (25 cm) λαδωμένο με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα με το κρύο γάλα και την προσθέτουμε μετά και το nescafe και χτυπάμε.
Βάλτε το μείγμα κρέμας πάνω στο κέικ και την ισιώνετε πολυ καλά με σπάτουλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα ή περισσότερο.
Το διακοσμούμε κοσκινίζοντας το καπουτσίνο πάνω από την κρέμα
Και τέλος απλώνουμε πεταχτά δάκρυα σοκολάτας

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚορμός ή Μωσαϊκό με 3 μόνο υλικά
Επόμενο άρθροΓρήγορο και εύκολο ορεκτικό από πατάτες