Τούρτα παγωτό με δύο διαφορετικές γεύσεις

Συνταγή

Τούρτα παγωτό με 2 γεύσεις παγωτό
Για το παντεσπάνι:
– 4 ασπράδια αυγού
– 4 κρόκους αυγού
– 1 πρέζα αλάτι
– 100 γρ ζάχαρη
– 75 γρ αλεύρι
– 25 γρ. Κακάο
Για το παγωτό:
– 400 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (από το ψυγείο)
– 1 Ζαχαρωουχο (από το ψυγείο)
– 200 γρ κρέμα τυριού (Philadelphia)
Για της γεύσεις:
Α. Φρούτα του δάσους
– 150 γρ φρούτα του δάσους
– 50 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Β. Semifreddo
– 2 κουταλιές με Nescafe για φραπέ τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές από το ζαχαρωουχο … χτυπάμε καλά για να γίνει απαλό το μείγμα
– 3 κουταλιές Μερέντα

Εκτέλεση

για το Παντεσπανι
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι θα γίνει αφράτο και σφιχτό! Στη. Προσθέτουμε ζάχαρη και τους κρόκους, και στο τέλος το αλεύρι με το κακάο! Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι θα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά!
Το μείγμα μας το βάλουμε σε μια φόρμα για τούρτα που προσθετουμε λαδόκολλα! Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά! Αφήνουμε να κρυώσει!

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι θα πήξει λίγο … αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά σουρωνο τα φρούτα…τον σιρόπι ζελέ από τα φρούτα θα τον αφινουμε για να διακοσμήσουμε την τουρτα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι θα πήξει! Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με το ζαχαρούχο (εκτός από 2 κουταλιές που της βάζουμε με τον Nescafe)! Στη συνέχεια ενώνουμε της δύο κρέμες και ανακατεύουμε καλά!
Ξεχωρίζουμε την κρέμα στα δύο! Στην μια θα βάλουμε τα φρούτα του δάσους στραγισμενα και ανακατεύουμε καλά και στην δεύτερη κρέμα προσθέτουμε το μείγμα με τον Nescafe και την Μερέντα… ανακατεύουμε μέχρι θα ομογενοποιηθούν καλά.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο!

Σύνθεση
(Στη. Φόρμα που ψησαμε το παντεσπάνι)
1 παντεσπάνι και από πάνω προσθέτουμε την κρέμα με τα φρούτα, παντεσπάνι και κρέμα Semifreddo! Βάλουμε στην Κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες! Μετα από 4 ώρες, ρίχνουμε και την μαρμελάδα ζελέ από τα φρούτα μας…και διακοσμήσουμε με φρούτα που έχουμε και λίγα φύλλα από δύωσμο! Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ακόμα μια δυο ώρες!
Ξεφορμαρω! Πριν σερβίρουμε αφήνουμε την τούρτα για 5 λεπτά έχω για να είναι πιο εύκολο να τηνν κόβουμε!!

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Maria Tartseli

Προηγούμενο άρθροΜπριος ρολά με κρέμα και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με λαχανικά….ο τέλειος συνδυασμός