Κέικ σοκολάτας με τρομερή σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

Ένα τέταρτο φλιτζάνι γάλα (180 γραμμάρια) γάλακτος
χυμό 1 λεμονιού
Μισό φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας (137 γραμμάρια) λάδι
3 αυγά
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ζάχαρη (μπορεί να μεταφερθεί σε ένα τέταρτο φλιτζάνι
ανάλογα με τη γεύση)
Ένα φλιτζάνι και μισό (180 γραμμάρια) αλεύρι
Μια μεγάλη κουταλιά μπεικιν
1/4 φλιτζάνι (25 γραμμάρια) κακάο
1/2 κγ στιμιαίο καφέ

Συστατικά γκαναζ:
1/3 φλιτζάνι (33 γραμμάρια) κακάο
Μισό φλιτζάνι (100 γραμμάρια) ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας (23 γραμμάρια) αλεύρι
Μια κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
Δυόμισι φλιτζάνια (600 γραμμάρια) γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας (30 γραμμάρια) βούτυρο

Διακόσμηση
100 γρ τρουφα και 100 γρ τριμμένη σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπλεντερ ρίχνουμε το γάλα, λεμόνι, λάδι, αυγά , ζαχαρη, βανίλια και χτυπάμε να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, μπεικιν, κακάο, καφέ και χτυπάμε
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ.
Στην συνέχεια τρυπάμε το κέικ με την οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια.
Περιχύνουμε το κέικ με ένα ποτηρι γάλα.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κακάο, αλεύρι, κορν φλαουρ, ζάχαρη, γάλα, και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σοκολάτα και ρίχνουμε και το βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω απο το κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφιξει η σοκολάτα.
Σκεπάζουμε το κέικ διαγώνια και πασπαλίζουμε με τρούφα και μετα σκεπάζουμε την τρουφα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με Δαμάσκηνα
Επόμενο άρθροΗ Τυρόπιτα της Πρωτάρας