Τούρτα Παντεσπάνι

Καλό στη γεύση ακόμα και χωρίς γέμιση, με ένα απλό πασπάλισμα ζάχαρης άχνης και τίποτα παραπάνω. Το εσωτερικό του είναι υγρό όσο πρέπει, το χρησιμοποιώ συχνά ως βάση για τούρτες γενεθλίων, η επιτυχία είναι εγγυημένη 😉.

Υλικά

φόρμα 26 εκ.

6 αυγά
300 γρ αλεύρι 00
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
200 ml γάλα
4 κουταλιές κακάο σε σκόνη
1 φακελάκι μαγιά
Λίγες σταγόνες άρωμα της επιλογής σας (εγώ βάζω βανίλιας).

Μέθοδος:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 10 λεπτά, ο όγκος πρέπει να διπλασιαστεί, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και το άρωμα συνεχίζοντας το χτύπημα, τέλος το αλεύρι, το κακάο και την κοσκινισμένη μαγιά, ανακατεύουμε λίγο ακόμα, τα μεταφέρουμε όλα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο  ταψί και ψήνουμε στους 170° στατικό για 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. (Κάντε πάντα το τεστ οδοντογλυφίδας).

ΥΓ. Εάν θέλουμε το κόβουμε στην μέση το αλειφουμε με μία κρέμα της επιλογής μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕίναι το πιο αφράτο τυρόψωμο
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη συνταγή για σπιτικά αφράτα ρολά βανίλιας.