Τούρτα Σοκολάτας με Ξηρούς Καρπούς

Γεια σας φίλοι μου! Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τα συγχαρητήρια και τις ευχές σας!!!
Και όπως υποσχέθηκα, σα δίνω ένα υπέροχο, απίστευτα νόστιμο, τρυφερό κέικ “Πράγα”, που δεν συγκρίνεται με κανένα κέικ. Θα το αγαπησετε από το πρώτο κομμάτι, σίγουρα!!!   ️

(Φόρμα 20-22 cm)
Παντεσπάνι:

6 αυγά
150 γρ ζάχαρη
115 γρ αλεύρι
25 γρ κακάο
40 γρ λάδι
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Κρέμα:
1 κρόκο
120 γρ ζαχαρουχο γάλα
20 ml νερό
200 γρ λάδι (θερμοκρασία δωματίου)
10 γρ κακάο
μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας αλεσμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Γλασσο:
50 γρ σοκολάτα
50 γρ κρέμα

Εκτέλεση

1) Διαχωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους
2) Χτυπάμε τα ασπραδια με την μιση ζάχαρη σε μαρεγκα
3) Χτυπήστε τους κρόκους με το δεύτερο μισό. Προσθέστε στην μαρεγκα ανακατεψτε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Προσθέστε την βανίλια
4) Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά και κοσκινίστε στο μείγμα των αυγών. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό !!!) ανακατέψτε τα πάντα απαλά
5) Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα με χαρτι στρωμένη
6) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. μετά κρυώνουμε το παντεσπάνι και το χωρίζουμε σε 3-4 μέρη

7) Για την κρέμα, συνδυάστε τον κρόκο, το νερό, το ζαχαρουχο γάλα. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας. Αφήστε να κρυώσει
Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη μαγειρεμένο μείγμα, το κακάο και ανακατέψτε καλά. (μπορείτε να προσθέσετε αλεσμένους ξηρούς καρπούς)
9) Συναρμολογήστε το κέικ, απλώστε την κρέμα στο παντεσπανι εν αλλάξ και φροντίστε ώστε να μείνει λίγη κρέμα για διακόσμηση. Βάλτε την στα πλαϊνά
10) Φτιάξτε το γλάσο. Καλύψτε το επάνω μέρος και καλύψτε τα πλαϊνά με φιστίκια χτυπημένα στο μπλέντερ

Πιστέψτε με, η γεύση είναι εξωπραγματική!!!

Προηγούμενο άρθροΜπουκιές κοτόπουλου με κορν φλέικς!
Επόμενο άρθροΜπισκότα με γλάσο σοκολάτας και κορν φλέικς