Συστατικά

Για την βάση

2 κουτ. Σούπας ζάχαρη
2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα digestive
4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για το κέικ

2 (220γρ) συσκευασίες τυρί κρέμα , θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
1 + 1/2 φλιτζάνια ημίγλυκα τσιπς σοκολάτας
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές σκόνη κακάο

Για την γκαναζ

1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας
3 κσ κρέμα γάλακτος
Κατευθύνσεις

Εκτέλεση

1ο Μέρος

Βουτυρώστε ελαφρώς τις πλευρές και το κάτω μέρος μίας φόρμας του κέικ με αποσπωμενη βάση 22 εκ.
Για να φτιάξετε τη βάση, ανακατέψτε τη ζάχαρη, τα ψίχουλα και το βούτυρο.
Καλύψτε το κάτω μέρος της φόρμας με το μείγμα από το μπισκότο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας για να πιέσετε το μείγμα σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Για να φτιάξετε το κέικ, χτυπήστε τυρί κρέμα σε μεσαία υψηλή ταχύτητα στο κύπελλο ενός ηλεκτρικού μίξερ. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάου και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και κρεμώδες. Ξύστε την εσωτερική επιφάνεια του μπολ. Χτυπάμε 30 επιπλέον δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί.
Συνδυάστε τα τσιπς σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνετε το σε φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπολ της ζύμης και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Μειώστε την ταχύτητα στη χαμηλή, προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και ανακατέψτε για να ενσωματώσετε το κάθε ένα. Μην το παραχτυπήσετε μετά την προσθήκη των αυγών.

2ο Μέρος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το σε ένα  ομοιόμορφο στρώμα.
Τυλίξτε το κάτω μέρος του ταψιού σε ένα διπλό στρώμα φύλλου αλουμινίου και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος. Τοποθετήστε το στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Προσεκτικά χύστε ζεστό νερό στο ταψί ψησίματος. Το νερό πρέπει να ανυψωθεί κατά το ήμισυ μέχρι τις πλευρές της φόρμας του κέικ.
Ψήστε για μια ώρα. Το κέικ πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακό στο κέντρο.
Αφαιρέστε τη φόρμα του κέικ απο το φουρνο και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.
Βάζουμε το κεικ στo ψηγείο για μια ώρα και στη συνέχεια αφαιρούμε τις πλευρές της φόρμας.
Κάλυψτε το με μεμβράνη και βάλτε το ψυγείο για αρκετές ώρες ή μια νύχτα.
Λιώστε ½ φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας με ζεστή κρέμα γάλακτος.
Γαρνίρετε με την λιωμενη σοκολάτα και διακοσμήστε με φιστίκια αιγίνης.

τούρτα-σοκολάτα με φιστίκια αιγίνης

 

 

Κόψτε και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροCheesecake με σοκολάτα…σε 3 στρώματα
Επόμενο άρθροΤο Κέικ Μυρμηγκάτο