Τούρτα Σοκολάτας

Αυτή είναι η τούρτα που έφτιαξα για την αγαπημένη μου κόρη, που γεννήθηκε σαν χθες και έφτιαξα και μια  για τη δουλειά για τους συναδέλφους.

Υλικά

– 8 αυγά
– 300 g ζάχαρης άχνη
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– 2 κουταλιες της σούπας που ξεχειλίζουν κακάο
– 300g αλεσμένα καρύδια και φουντούκια (τα πήρα ωμά, αφού αλέθω ελαφρά στην αμαρτία σε ένα τηγάνι για να καβουρδίσω να απελευθερώσω το άρωμα)
– 1 καπάκι ουίσκι
– 1 βανίλια
– 300 ml κρέμα γάλακτος
– 100 g κουβερτούρας γάλακτος
– 100γρ λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση

Έτσι, διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπραδια, πρώτα χτυπάμε τα ασπραδια με 100 g ζάχαρης.
Στο μαλακωμένο βούτυρο προσθέστε το κακάο, την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το ουίσκι, χτυπήστε, προσθέστε ένα-ενα τους κρόκους και χωρίστε στην άκρη το 1/3 της κρέμας. Προσθέστε την μαρεγκα στο βουτυρο και ανακατέψτε προσεκτικά, και τέλος τα καρύδια. Ρίξτε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος, το δικό μου είναι 26 cm (νομίζω).

Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού αφαιρέσουμε την βάση, αφού κρυώσουν, το κόβουμε στη μέση, απλώνουμε την κρέμα που αφήσαμε ανάμεσα στα 2 παντεσπανια και από πάνω, την βάζουμε στο ψυγείο να σκληρύνει. Ριχνουμε 100 γρ. κουβερτούρα σοκολατας μέσα σε 100 γρ. ζεστής κρέμας γάλακτος να λιωσει, αφήνονται στο
ψυγείο για να σκληρυνθούν και όταν φτάσει στη συνοχή μιας παχιάς σάλτσας ρίξτε το κέικ. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί ξανά και ριχνουμε 100 g λευκής κουβερτούρας μέσα σε 200 ml ζεσταμένης κρέμας γάλακτος να λιωσει, αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει και χτυπάμε με μίξερ να γίνει σαντιγι.
Διακοσμούμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τριμενους ξυρους καρπούς
Λοιπόν, αυτός αποφάσισε να προσπαθήσει να είναι γλυκός. Το κέικ είναι χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να πειραματιστείτε με ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να ρίξετε λευκή γκανάς, και να ψεκάσετε με καφέ κλπ.
Υπάρχουν επιλογές. Καθώς έκανε ζέστη, έπρεπε να δουλέψω πολύ γρήγορα με τις κρέμες, δεν είχα κλιματισμό και παρ ’όλα, η δράση τελείωσε με επιτυχία. Η τούρτα πανηγυρίζει.

Σας εύχομαι μια ευχάριστη μέρα!

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες Αέρος…είναι η πιο αφράτες που υπάρχουν
Επόμενο άρθροΠρασοτυρόπιτα όπως την έφτιαχνε η μαμά