Τούρτα ψυγείου με 3 διαφορετικές σοκολάτες

Εγώ άλλαξα λίγο την αρχική συνταγή. Δεν μας αρέσει η λευκή σοκολάτα, γι ‘αυτό τη “βάζω” στη μέση, έτσι ώστε να μην επηρεάζει πολύ και, συνεπώς, μείωσα την ποσότητα της 😊 Έκανα διπλάσια τη μαύρη σοκολάτα 80% για να την κάνω πιο διαιτητική. Αντί για λευκή, πρόσθεσα καστανή ζάχαρη. Καθώς οι κρέμες έγιναν αρκετά αραιές και έπρεπε να περιμένω πολύ ωρα για να σκληρύνουν, έβαλα ανθος αραβοσιτου για να γίνουν τα πράγματα πιο γρήγορα. Πασπαλίζω με αλεσμένα καρύδια στην κορυφή.

Υλικα: (αρχική συνταγή)

200 γραμμάρια μπισκότα κακάου
100 γραμμάρια ξηρούς καρπούς
5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
125 γρ. Βούτυρο
1 λίτρο υγρής κρέμας γαλακτος
500 ml φρέσκου γάλακτος
200 g μαύρη σοκολάτα 80%
200 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
200 g λευκής σοκολάτας
3 τεμ. ζελατίνη

Εκτέλεση

Αλέθω τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπλεντερ. Τα βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύω καλά και τα απλώνω σε μία φόρμα κέικ με δακτύλιο 23 cm. Πιέζω ωραία για να πάρω μια συμπαγής βάση και το βάζω στο ψυγείο να σφίξει.

Αναμιγνύω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα χωρίζω σε τρία μέρη των 500 ml. Ανακατέψτε λίγο με τον αυγοδάρτη. Μουλιάζω ένα πακέτο ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για να φουσκώσει 5 – 10 λεπτά.
Λιώνω επίσης τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρι και λίγο-λίγο προσθέτω σε αυτό ένα μέρος του μείγματος γάλακτος και την καστανή ζάχαρη. Εάν είναι πολύ υγρό,
μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόνη ανθος αραβοσιτου στιγμης χωρίς να βράσουμε για να πήξει. Γίνεται τέλειο.

Αδειάστε προσεκτικά τη ζελατίνη μεσα στην σοκολάτα, ανακατέψτε και ρίξτε στην
φόρμα. Επιστρέφει η φόρμα  στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, λιώστε τη λευκή σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε ακόμα να βάλετε λίγη σκόνη εάν είναι υγρή και προστίθεται ζελατίνη. Ρίξτε την πάνω την ήδη σταθερή πρώτη κρέμα μαυρης σοκολάτας. Κάνουμε το ιδιο με τη σοκολάτα γάλακτος με τον ίδιο τρόπο. Όταν ρίχνουμε, η κάτω κρέμα πρέπει να έχει σφίξει καλά, ώστε να μην αναμιγνύεται. Παραμένει στο ψυγείο για μία νύχτα και διακοσμείτε όπως θέλετε (εγω έβαλα ξηρούς καρπούς).

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕιναι ένα νόστιμο ορεκτικό που ταιριάζει καλά με πολλά
Επόμενο άρθροΤα κουλουράκια του καφέ