ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κρούστα

250 γραμμάρια (2 και 1/2 φλιτζάνια) μπισκότα digestive
115 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

Γέμιση Κέικ

250 γραμμάρια πλήρες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
240 ml ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
120 ml χυμό Lime, φρεσκοτριμμένο
240 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος

Επικάλυψη

240 ml (1 φλιτζάνι) παχύρρευστη ή βαριά κρέμα
Ξύσμα Limr, για να διακοσμήσετε

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προσθέστε τα cookies σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιχουλα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα ψίχουλα σε μια φόρμα 20 εκ. Πιέστε σταθερά με το χέρι για να σχηματίσουν μια κρούστα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Προσθέστε τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να το χτυπήσετε και να  γίνει απαλό. Προσθέστε συμπυκνωμένο γάλα και χυμό λιμε και χτυπήστε σύντομα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Τέλος, προσθέστε κρέμα γάλακτος και κτύπησε για 2-3 λεπτά έως ότου το μείγμα είναι παχύ και κρεμώδες.
Ρίξτε μίγμα lime πάνω από την κρούστα και την ισιώστε από πάνω. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ή ακόμα καλύτερα, για μια νύχτα.
Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτοσ σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Καλύψτε την τούρτα με κρέμα. Πασπαλίστε από πάνω με λιμε. Κόψτε και σερβίρετε.

Credit to sweetest menou

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό Κέικ Ροδάκινου
Επόμενο άρθροΣαλάτα με δύο υλικά…δροσιστική