Κέικ μπισκότων με μασκαρπόνε και μαρμελάδα

Υλικά:

450 g κοινών μπισκότων
300 ml. Υγρή κρέμα γάλακτος
750 γραμμάρια μασκαρπόνε
400 g μαρμελάδα βατόμουρου
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ, σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια αεράτη κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τη μασκαρπόνε και χτυπήστε ξανά.
Ανακατέψτε την κρέμα με τα σπασμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα .
Συναρμολογήστε το κέικ σε 22 εκ. φόρμα τσέρκι.

Βάζω μια σειρά μπισκότων αναμεμιγμένων με κρέμα, μαρμελάδα, μια σειρά μπισκότων, μαρμελάδα και τελειώνω με μπισκότα. Βάζω το κέικ στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
(Αφαιρέστε το δαχτυλίδι και χτυπήστε επιπλέον 100 ml υγρή κρέμα γάλακτος). Το διακοσμούμε με μαρμελάδα βατόμουρου.
Το έβαλα στο ψυγείο για μια ώρα και …. καλή απόλαυση.😄

 

Προηγούμενο άρθροΚριτσίνια Ελιάς μεθυσμένα !!
Επόμενο άρθροΚέικ μπισκότων με σοκολάτα