ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, επιπλέον και για το σερβίρισμα
1 μεγάλο πράσο, μόνο το λευκό μέρος, κομμένο λεπτό σε φέτες
2 μεγάλα ραβδιά σέλινο, κρατάμε τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλλοκομένο
2 κουταλάκια του γλυκού λωρίδες ξύσματος λεμονιού
2 (περίπου 300g) πατάτες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
500 ml (2 φλιτζάνια) ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
450 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένα σε florets


75γρ σπανάκι baby

50g τυρί φέτα τριμμένο καλά
1 κουταλιά πασατέμπο ψημμένο και καθαρισμένο (ή ότι άλλο θέλετε σε σπόρους)

Εκτέλεση:
Βήμα 1
Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέστε το πράσο και το σέλινο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ή μέχρι αρωματιστούν.

Προσθέστε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών και τα 500ml (2 φλιτζάνια) νερό και αφήστε τα να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάστε μερικώς και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο. Σιγοβράζουμε, μερικώς καλυμμένα, για 6-7 λεπτά ή μέχρι το μπρόκολο να είναι τρυφερό. Ανακατέψτε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Βγάλε τη σούπα και άστην για να κρυώσει λίγο πριν την βάλετε στο μπλεντερ (σε δώσεις όχι όλη μαζι) μέχρι να γίνει βελουτέ. Αλατίστε. Ξαναβάλετην σε μια καθαρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω τριμμένη φέτα, σπορους πασατέμπου, και τα ψιλλοκομένα φύλλα σέλινου και ραντιστε με επιπλέον λάδι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο ιδιαίτερο ΚΕΙΚ για την γιορτή της Μητέρας
Επόμενο άρθροΠολύ εύκολα και ιδιαίτερα τρουφάκια