Κέικ Λαμπάντα

Συστατικά

Βάση
6 κρόκοι αυγών
150 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Κίτρινη κρέμα
1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
3 πουτίγκα βανίλιας ανθος αραβοσίτου γιωτης
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Λευκή κρέμα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
6 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 L γάλα
250 γραμμάρια βούτυρο

Παρασκευή

Βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια ωραίο σφιχτη μαρεγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε όλα μαζί.
Προσθέτουμε την μαρέγκα και το ανακατεύουμε με σπάτουλα,
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Το ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Ελέγξτε με την οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κίτρινη κρεμα
Σε ένα μπολ βάζουμε την ανθος αραβοσιτου βανιλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού. Ο υπόλοιπος χυμός βράζει.
Βάζουμε την κρέμα βανίλιας στον βρασμένο χυμό και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μια ζεστή κρέμα πάνω στη βάση.

Λευκή κρέμα
Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη με λίγο γάλα.
Το βράζουμε με το υπόλοιπο γάλα. Όταν έχει ωραία παχύρρευστη υφή το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το βουτυρο στην κρέμα.

Αφού βάλετε κίτρινη κρέμα πάνω στην βάση και το αφήσετε να κρυώσει, βάλτε από πάνω τη λευκή κρέμα. Φτιάξτε ένα γλάσο από 100 γραμμάρια σοκολάτας και 70 γραμμάρια βούτυρο. Το περιχύνουμε στην κρυωμένη λευκή κρέμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά Άρνιου με Χούμους
Επόμενο άρθροΠαϊδάκια στο φούρνο με πατάτες και κρεμμύδια…είναι φανταστικά δοκιμάστε τα