Κέικ του Καφέ

Το κέικ του καφέ είναι το κέικ όλων. Όπου κι αν βρισκόμαστε στον κόσμο, καφές και κέικ δύο από τις καλύτερες λέξεις που φέρνουν όλο
τον κόσμο κοντά♥️

Υλικά

Ζύμη για κέικ:
3 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
170 γρ βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Γέμιση ζάχαρης κανέλας:
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Επικάλυψη:
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
9 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου σε ψίχουλα. Διατηρείται σκεπασμένο και στο ψυγείο μέχρι να είναι
έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για την κορυφή του κέικ.

Γλάσο βανίλιας
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1,5 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε.
Προσθέστε τη βανίλια. Καλύψτε μέχρι να χρειαστεί.

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το κουρκούτι:
Κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν σχεδόν και να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά. Μην τα παραχτυπήσετε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα, χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για να μην το παρακάνουμε. Ανακατέψτε το ξύσμα και τελειώσατε.

Βουτυρώνετε τη βάση του ταψιού σας και στρώνετε με λαδόκολλα.
Ρίξτε τη μισή ζύμη ομοιόμορφα και πασπαλίστε τη γέμιση παντού. Τώρα προσθέστε την υπόλοιπη ζύμη που απλώνεται ομοιόμορφα και από πάνω την επικάλυψη.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ελέγξτε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Εάν χρειάζεται να ψήσετε λίγο ακόμα, συνεχίστε να ελέγχετε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
Όταν γίνει το κέικ πρέπει να κρυώσει τελείως πριν το γλασάρετε.

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜαρμάρινa Κεκάκια…θα τα λατρέψετε για την ευκολία τους και την γεύση τους
Επόμενο άρθροΡαβανί με ινδοκάρυδο