Κοτόπουλο με σάλτσα 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

6 -8 κομμάτια κοτόπουλου, καθαρισμένα
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνι νερό

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Το πρώτο πράγμα που πιθανότατα θα σας πω είναι να καθαρίσετε τα κομμάτια κοτόπουλου κάτω από τρεχούμενο νερό για λόγους υγιεινής. Αυτό είναι το σωστό σημείο εκκίνησης για όλα αυτά

– Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου από το αλεύρι και τα μπαχαρικά

– Βγάλτε από το ταψί σας και ετοιμάστε το αλείφοντας πρώτα με λάδι και τρίβοντας με αλεύρι σε όλη την επιφάνεια του.
– Τακτοποιήστε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω στο ταψί.
– Ανακατέψτε την κρέμα και το νερό και ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο.
– Προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος από το νερό εάν σας αρέσει πολύ κρεμώδες
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρες ή έως ότου το δέρμα γίνει χρυσό καφέ.
(Εάν θέλετε να προθερμάνετε το φούρνο, μπορείτε να το κάνετε για λίγα λεπτά –
επειδή αυτή η συνταγή  πραγματικά δεν χρειάζεται όλη την επιπλέον θερμότητα από ένα προθερμασμένο φούρνο.)

Σερβίρετε με ζυμαρικά και ρύζι ,  απολαύστε!

 

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστική πατατοβόμβα στο τηγάνι με αλλαντικά και τυρί
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας