Κοτόπουλο φούρνου με ρύζι και λευκό κρασί

Η πρότασή μου για μεσημεριανό είναι ένα λαχταριστό κοτόπουλο φούρνου με ρύζι και λευκό κρασί

Και τώρα να πώς ετοίμασα το κοτόπουλο με ρύζι!

Υλικά

Μπουτάκια κοτόπουλου, 6 τεμάχια
Ρύζι 1 φλυτζάνι
Λευκό κρασί 100 ml
Νερό 4 φλυτζάνια
Αλάτι
Ριγανη
Λάδι 3 κ.σ
Μαύρο πιπέρι
Κρεμμύδι 1/2 κεφάλι
Καρότο 1

Παρασκευή

Πρώτα έπλυνα το κοτόπουλο, το αλάτισα και το τακτοποίησα στο ταψί.
Πασπαλίζω με λίγο μαύρο πιπέρι και ρίγανη. Έριξα το λάδι και το λευκό κρασί, και πρόσθεσα ένα ποτήρι νερό.
Έτσι το ταψί μπαίνει στο φούρνο μέχρι να ψηθούν ελαφρά τα μπούτια. Στη συνέχεια προσθέτω στο κρέας ένα φλιτζάνι ρύζι, το ανακατεύω με μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, ένα καρότο, μικρό, κομμένο σε ροδέλες.
Ρίχνω τρία φλιτζάνια νερό, ανακατεύω καλά στο ταψί να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το ρύζι και ψήνω μέχρι να γίνει! Ψήνουμε στους 190 βαθμούς χωρίς ανεμιστήρα!
Υπέροχο και νόστιμο, από το κρασί βγαίνει ένα απίστευτο άρωμα όλου του πιάτου.

Καλή όρεξη!

Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΤο γκουρμέ οσομπούκο από το xrysoskoufaki