Ένα νόστιμο κέικ που αποτελείται από τρία στρώματα, κάθε στρώμα είναι συμβατά μεταξύ τους,  θα κάνει μια έντονη εντύπωση. Φροντίστε να το δοκιμάσετε, θα σας κάνει το αστέρι του σπιτιού.

Το Κόκκινο Κέικ

Το καλούπι που χρησιμοποιώ: 26 cm
Για κέικ:
-100 g βούτυρο ή μαργαρίνη / σε θερμοκρασία δωματίου
-150 g ζάχαρης
-1 πακέτο βανίλιας
-3 αυγά / σε θερμοκρασία δωματίου
-150 γρ αλεύρι
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-3 κουταλιές της σούπας με επικάλυψη σοκολάτας Nutella.

Ένα μικρό μπολ με κεράσια

Για την κρέμα:
-500 γραμμάρια κρύα κρεμα γάλακτος
-500 γρ. γιαουρτι
-50 γραμμάρια ζάχαρης
-1 πακέτο βανίλιας

Για κόκκινο τζελ:
-400 ml χυμό κερασιού
-2 συσκευασίες ζελατινη σε σκόνη / 24 g
– 50 γρ. Ζάχαρη / εάν ο χυμός κερασιού που χρησιμοποιείτε είναι χωρίς ζάχαρη ..

Προετοιμασια του:

Για το κέικ βάσης, ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί με ένα μίξερ.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύονται ξανά. Τέλος, προσθέστε το μπεικιν και το
αλεύρι και χτυπήστε ελαφρά.
Στρώστε με χαρτί ψησίματος το τσερκι  και στρώστε την μισή ζύμη βάσης.
Σοκολάτα Noutella προσθέστε στην υπόλοιπη μισή ζύμη και ανακατέψτε.
Αυτή η ζύμη απλώνεται πάνω από τη λευκή ζύμη.
Τα βύσσινα τοποθετούνται στη ζύμη σε σειρές.


Ψήνετε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κάτω / πάνω
ρύθμιση χωρίς ανεμιστήρα.

Για την κρέμα:

Σε αυτό το στάδιο, χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να στέκετε πάνω σε ένα κουτάλι.
Χτυπάμε με το μίξερ το γιαούρτι, ζάχαρη και βανίλια σε ξεχωριστό μπολ.
Τέλος, αυτή η κρέμα συνδυάζεται με τη κρέμα σαντιγί και ανακατεύεται ξανά.
Προσθέτουμε την κρεμα πάνω από το κρύο κεικ βασης και κραταμε μια μικρή ποσότητα κρέμας που προορίζεται για διακόσμηση στο κέικ.


Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες αφου το ισώσετε καλά από πάνω

Για κόκκινο τζελ:

Χυμός κερασιού, ζάχαρη και τις ζελατίνες βραζετε ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Αφού βγει κρυώσει λίγο το υγρό ζελε, απλώνεται πάνω στο κρύο κέικ.


Η κρέμα που κρατήσαμε γεμίζεται στη σακούλα κορνέ και το κέικ διακοσμείται
και συμπληρώνεται με ζαχαρωμένα κεράσια.
Εάν είναι δυνατόν, σερβίρεται αφού τα αφήσετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Καλή όρεξη..

Subscribe to recipe’s youtube chanel here

 

Προηγούμενο άρθροMπισκότα με ζελέ μαρμελάδας και καρύδα
Επόμενο άρθροΓιουρτογλυκο!!! με nutella και μαρμελάδα