Δείτε Επίσης: Τιραμισού φράουλας | Το Πραγματικό Τιραμισού

Nutella Tiramisu

Υλικά

Κρέμα Γάλακτος 300γρ
Γιαούρτι πλήρες 400 γρ
Άχνη Ζάχαρης 120γρ
Νουτελλα 200γρ
Σοκολάτα 20γρ
Κακάο 20γρ (2κσ)
Σαβαγιαρ 315γρ (40-42 κομμάτια)
Γάλα 250γρ
Ζάχαρη 10γρ (1κσ)
Ψημένα Φουντούκια 300γρ και κακαό για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τα Φουντούκια
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Αφαιρούμε από το φούρνο τα βάζουμε σε ένα βάζο μαρμελάδας που σφραγίζει τα χτυπάμε να ξεφλουδιστούν και στο τελος τα βάζουμε χωρίς φλούδες σε μια σακούλα και τα τρίβουμε με  ενα πλαστη σε χοντρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Για την Σοκολάτα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη και την βάζουμε σε μεσαία-υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα σοκολάτας.

Για την Κρέμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσει σαν σαντιγί.
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι που να πήξει η σαντιγί μας
Αδειάζουμε μέσα το γιαούρτι , νουτελλα, και χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να πάρουμε μα ωραία και  σφιχτεί κρέμα.

Στήσιμο γλυκού

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε την πρώτη βάση σαβαγιαρ αφού πρώτα τα βουτάμε γρήγορα μέσα στο μείγμα σοκολάτας. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα και πάνω από την κρέμα πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.
Συνεχίζουμε με μια στρώση σαβαγιαρ βαπτισμένα στην σοκολάτα και κρέμα την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο πασπαλίζουμε(κοσκινιζουμε) με κακάνο (την καλύπτουμε πλήρως) και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι

Δείτε Επίσης: Τιραμισού φράουλας | Το Πραγματικό Τιραμισού

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με βάση από κολοκύθι
Επόμενο άρθροΓλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση