Συστατικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιου κιμά,
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους,
1 κουταλιά μαγειρικής σόδα  (αντί για μαγειρική σόδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπεικιν παουντερ),
Ένα χυμό λεμονιού,
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά (το μέγεθος του φλυτζανιού είναι 110 ml.),
1 και μισή κούπα νερό (300 ml),
Μαύρο πιπέρι,
Κόκκινες νιφάδες πιπεριού,
τριμμένο κόκκινο πιπέρι,
Σπόρους κύμινου,
Αλάτι.

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή 
Βάλτε το κιμά σε ένα βαθύ μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε το ψωμί, τη μαγειρική σόδα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τα άλλα μπαχαρικά. Τέλος προσθέστε το νερό σταδιακά.

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά έτσι ώστε τα πάντα να συνδυάζονται καλά. Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


Στο τέλος του χρόνου, αφαιρέστε το από το ψυγείο και πάρτε κομμάτια μεγέθους καρυδιού από το μείγμα. Πλάστε το μείγμα σε κεφτεδάκια.

Ρίξτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Πάρτε τα κεφτεδάκια έξω από το τηγάνι και τα σερβίρετε ζεστά.

 

Σημείωση: 1. Αν προσθέσετε αυγό στο μείγμα για κεφτέδες, κάνει τα κεφτεδάκια σκληρά και ξηρά. Έτσι δεν υπάρχει αυγό σε αυτή τη συνταγή.
2. Η μαγειρική σόδα κάνει το κεφτέ αφράτο μέσα και φουσκωτό έξω. Τα κεφτεδάκια δεν μικραίνουν κατά το μαγείρεμα με τη βοήθεια της σόδα. Ρίξτε το χυμό λεμονιού μέσα στη σόδα  και αφήστε το να φουσκώσει.

Με αυτά τα συστατικά, μπορείτε να πάρετε σχεδόν 32 τρυφερά κεφτεδάκια.

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη τσουκνιδοπρασοσπανοκοπιτα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα