ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
2 σέλινα, κομμένα, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα
500γρ κιμά βοδινό ή αρνίσιο
Αλάτι & μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
500ml (2 φλιτζάνια) ζωμό βοδινό
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire
1 φύλλο δάφνης
4 (περίπου 200g η μία) πατάτες, αποφλοιωμένες, και ψιλοκομμένες
40 γραμμάρια βουτύρου
125 ml (1/2 φλιτζάνι) γάλα
Λιωμένο βούτυρο 

Εκτέλεση
Βήμα 1
Θερμάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και σωτάρετε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για να διαλύσετε τυχόν σβώλους, για 5 λεπτά ή μέχρι να αλλάξει το χρώμα του κιμά.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί. Προσθέστε το ζωμό, το φύλλο δάφνης, τη σάλτσα Worcestershire και την πάστα ντομάτας και αφήστε τα να βράσουν. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ: Βράστε τις πατάτές σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε καλά. Βάλτε τες σε ενα μπωλ με το βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να λιώσετε τις πατάτες. Προσθέστε γάλα και χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πουρές. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Βάζετε το μίγμα κιμά σε τέσσερα ατομικά πυρίμαχα μπολάκια ή κουπες. Από πάνω βάλτε τον πουρές πατάτας και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να καλύψετε το μίγμα του κιμά. Αλλοίψτε από πάνω με βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή έως ότου η πατάτα γίνει χρυσοκαστανή.

Σερβίρετε αμέσως

Προηγούμενο άρθροΚροκ Μεσιέ….είναι κάτι ιδιαίτερο
Επόμενο άρθροΛαδολέμονο με ρίγανη και δάφνη….