ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τους κώνους:
• Φύλλα για γλυκό 220γρ, αποψυγμένα και σε θερμοκρασία δωματίου
• 330 gr αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
Για το σιρόπι:
• 2 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:
• 4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
• ½ φλιτζάνι (85 γραμμάρια) κορν φλαουρ
• 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1/4 κουταλάκι αλάτι
• 8 κρόκους αυγών
• ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
Για τη σαντιγί:
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Επιλογές γαρνίρισμα:
• Φιστίκια κομμένα
• Φέτες αμύγδαλα
Απο πάνω
Σοκολάτα ganache
• Κομματάκια σοκολάτας
• Φρυγανιά

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C.
Κάνετε το σιρόπι συνδυάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα μαζί σε μια κατσαρόλα και να βράσουν. Ανακατέψτε και αμέσως μόλις διαλύεται η ζάχαρη, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
Αφήστε κατά μέρος για να κρυώσει εντελώς.

Κάντε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:
• Τοποθετήστε το γάλα σε μια κατσαρόλλα με μέτρια φωτιά μέχρι να ζεματιστεί.
• Συνδυάστε τους κρόκους αυγού, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φλαουρ σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να κρεμώσουν.
• Προσθέστε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα αυγών και χτυπήστε μαζί.
• Προσθέστε το μίγμα των αυγών στο γάλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατευοντας συνεχώς έως ότου πήξει.
• Ανακατέψτε το βουτύρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
• Περάστε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής μέσα από ένα κόσκινο σε ένα μπολ

και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε στην άκρη μεχρι να παγώσει σε ένα μπολ με πάγο μεσα.

Κάντε τους κώνους Φύλλου:

• Κόψτε το φύλλο σε 3 ίσες μερίδες, εάν εργάζεστε με τα πλήρη φύλλα. Κόψτε τα μικρότερα φύλλα σε δύο ίσα κομμάτια.
• Τοποθετήστε μια λωρίδα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ψιλοβρέξτε με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Τοποθετήστε μια δεύτερη λωρίδα φυλλώματος από πάνω και ψιλοβρέξτε με λίγο βούτυρο. Τοποθετήστε την τρίτη λωρίδα
φυλλou από πάνω και μην το ψεκάσετε βούτυρο.
• Διπλώστε το κάτω μέρος του φύλλου σε ένα τρίγωνο και συνεχίστε να διπλώνετε προς τα πάνω, διατηρώντας το σχήμα του τριγώνου.
• Κόψτε το τρίγωνο στο μισό για να σχηματίσουν 2 μικρά τρίγωνα.


• Ανοίξτε το κέντρο κάθε τριγώνου και τοποθετήστε μέσα μία μπάλα απο χαρτί ψησίματος.

Αυτό θα τους βοηθήσει να σχηματίσουν σχήμα κώνου ενώ θα ψήνονται.
• Συνεχίστε τη διαμόρφωση των κώνων και τοποθετήστε τους σε 2 ταψια στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
• Βουρτσίστε όλους τους κώνους με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε στο κεντρικό ράφι του φούρνου για 25-30 λεπτά ή έως ότου χρυσαφίσουν παντού.
• Αφαιρέστε προσεκτικά τις μπάλες περγαμηνής και βυθίστε κάθε κώνο στο κρυο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα.


• Τοποθετήστε τους κώνους σε μια σχάρα να κρυωσουν για να στραγγίξουν.
Κάντε την κρέμα σαντιγι:
• Συνδυάστε όλα τα συστατικά της κρέμας σε ένα δοχείο ανάμιξης και χτυπήστε το με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μία παχιά κρέμα. Κρατείστε την κρύα μεχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Συναρμολογήστε τους κώνους:
• Τοποθετήστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σακούλα την άκρη κομένει να αδειάζει. Αυτό θα κάνει πολύ εύκολο να γεμίσετε τους κώνους.
• Τοποθετήστε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη άκρη.
• Γεμίστε κάθε κώνο με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
• Διακοσμήστε τις άκρες με κρέμα σαντιγί.
• Γαρνίρετε με τα αγαπημένα σας και σερβίρετε.

Dimitras Dishes

Προηγούμενο άρθροΠράσα με ρύζι…δεν το έχετε φάει πιο νόστιμο
Επόμενο άρθροΚανταΐφι με κρέμα μεταξένια