Το πιο αφράτο Κέικ Αμυγδάλου

Παντεσπάνι:

3 αυγά
120 γρ.ζάχαρη
75 γρ.αλεύρι
15 γρ.κορν φλάουερ
50 γρ. αμύγδαλα
4 γρ. μπέικιν πάουντερ

Κρέμα:

200 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
170 γρ. ζαχαρούχο γάλα
25 γρ. Κακάο

Σιρόπι:

Νερό – 50 γρ.
Ζάχαρη – 20 γρ.

Στόλισμα
Φιλέ αμυγδάλου

Eκτέλεση

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι πολύ καλά ώστε να γίνουν σκόνη.
Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τ αυγά τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφρατέψει και να έχουμε μία κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν και το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε και το τριμμένο αμύγδαλο.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα 18 εκ η οποία ανοίγει απ το πλάι και στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί στον πάτο.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 ° C.
Βάζουμε το βούτυρο σ ένα μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Η κρέμα είναι έτοιμη.


Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι μας. Κόβουμε το πάνω μέρος (ένα πολύ λεπτό κομμάτι και το κραταμε στην άκρη για αροτερα)και στη συνέχεια κόβουμε στη μέση ώστε να χουμε 2 παντεσπάνια.


Σ ένα μπολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη καλά.
Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι το ποτίζουμε με το σιρόπι

και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα μας. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι το οποίο ποτίζουμε και αυτό


και απλώνουμε πάλι από πάνω και στα τοιχώματα την υπόλοιπη κρέμα μας.
Το ψιλό κομμάτι που είχαμε κόψει στην αρχή το αλέθουμε στο μούλτι και το πασπαλίζουμε στα τοιχώματα του γλυκού μας.


Στολίζουμε την επιφάνεια με φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
Το πιο αφράτο κέικ αμυγδάλου που φάγατε ποτέ είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!!!!!!!!!

Καλη Απόλαυση

Subscribe to more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Φιλέτο Κοτόπουλο με ρύζι
Επόμενο άρθροTo Τυρόψωμο του Τεμπελη