Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας

Για να προετοιμάσετε αυτό το κέικ χρειάζεστε:

200 g Μπισκότα πτι μπερ – λευκό.
150 γρ. Βούτυρο
400 g Σοκολάτα / σύμφωνα με την αρχική συνταγή πρέπει να είναι μαυρη. Το χώρισα σε 200 g μαύρη και 200 ​​g γάλακτος 
1 κουπα φρέσκο ​​γάλα
180 ml. Κρέμα γάλακτος
200 γρ. Καρύδια
Φιλε καρύδας ή φέτες αμυγδάλων για πασπαλισμα

Εκτέλεση

Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ μπολ.
Ψήνουμε τα καρύδια σε ξηρό τηγάνι για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια τα χτυπάμε.
Ρίξτε τα στο μπολ με τα μπισκότα.
Σε μαπιν μαρο, ζεσταίνετε το γάλα και λιώνετε σε αυτό, ανακατεύοντας απαλά, 100 g μαύρης σοκολάτας, 100 g σοκολάτας γάλακτος και το βούτυρο.

Ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα το μείγμα που προκύπτει πάνω από τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο κέικ, μοιράστε ομοιόμορφα και πιέστε καλά. Αφήστε αυτό το να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, πάλι σε ένα κατσαρολάκι, θερμάνετε την κρέμα γάκατος και λιώστε την υπόλοιπη ποσότητα σοκολάτας σε αυτήν. Ανακατέψτε, κρυώστε και ρίξτε πάνω από τι κεικ απλώνοντας ομοιόμορφα.
Πρόσθεσα 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε αυτό το μείγμα, επειδή είναι οπαδοί των πραγματικά των γλυκών στο σπίτι και μου φάνηκε ότι δεν θα ήταν αρκετά.
Αφήστε το τελικό κέικ να σκληρύνει στο ψυγείο και διακοσμήστε με ξηρούς καρπούς ή φιλέ καρύδας πριν το σερβίρετε. Αυτό το κέικ κόβεται με ένα ζεστό μαχαίρι.

Ανάλογα με το γούστο και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να φτιάξετε το κέικ μόνο με σκούρο ή μόνο με σοκολάτα γάλακτος.

Είναι σίγουρα νόστιμο και παίρνει μόνιμa εύσημα! 🙂

ΠΗΓΗ: https://evelinacooking.com/

Προηγούμενο άρθροΟι πιο νόστιμες και εύκολες αγκινάρες αλά πολίτα
Επόμενο άρθροTo Ψωμί των αρωμάτων…εξαιρετικά νόστιμο