Κέικ ανανά 

Υλικά

8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
12-13 δαχτυλίδια ανανά (περίπου 1 1/2 κουτιά)
12-13 κεράσια μαρασκίνο, στραγγισμένα
2/3 φλιτζάνια αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/3 φλιτζάνια κοκκοποιημένη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
3 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/3 φλιτζάνια καθαρό χυμό ανανά

Εκτέλεση

Βάζουμε σ ένα μεγάλο τηγάνι (στο οποίο θα κάνουμε και το κέικ)το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μαζί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχως. Μόλις λιώσουν σβήνουμε τη φωτιά και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε τον ανανά και τοποθετούμε τα κερασάκια στο κέντρο του ανανά αλλά και στα κενά.
Βάζουμε στο μίξερ το αλατισμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι ν αφρατέψει και ν ασπρίσει.
Βάζουμε τη βανίλια στα αυγά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε ένα ένα στο μίξερ ενώ αυτό δουλεύει.

Ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό ανανά στο μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Όλο αυτό το μείγμα το περιχύνουμε με προσοχή πάνω στους ανανάδες και απλώνουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Όταν το βγάλουμε απ τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 -15 λεπτά.Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το κέικ μας είναι έτοιμο!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο τυρόψωμο του τεμπέλη
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια ζουμπουρλούδικα