Η Chocotorta, αυτό το απλό, μα τόσο γευστικό γλυκό από την μακρινή Αργεντινή, έχει κατακτήσει τις καρδιές μας. Η γλυκιά αρμονία μπισκότων σοκολάτας, dulce de leche και κρέμας τυριού, μας ταξιδεύει σε μια γευστική περιπέτεια γεμάτη νοσταλγία και ζεστασιά.

Υλικά

500 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
σοκολατούχο γάλα
1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
1 και μισό πακέτο μπισκότα.
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
300 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάς 500 γρ. τυρί κρέμα με 500 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Βάζεις σε ένα ταψάκι μια στρώση μπισκότα σοκολάτας που έχεις βουτήξει σε σοκολατούχο γάλα – κι έχεις διαλύσει 1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ, αν θέλεις.
Στρώνεις πάνω τους το μισό μείγμα καραμέλας.
Επαναλαμβάνεις και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Θα χρειαστείς περίπου 1 και μισό πακέτο μπισκότα.

Βάζεις σ’ ένα μπολ 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια.
Ζεσταίνεις 300 ml κρέμα γάλακτος και τη ρίχνεις πάνω στη σοκολάτα.
Αφήνεις 2 λεπτά και ανακατεύεις να γίνει μια λεία κρέμα γκανάς.
Την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και καλύπτεις την επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνεις στο ψυγείο 10-12 ώρες το λιγότερο.

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές στο κατι νόστιμο