Το πιο μαλακό υγρό νόστιμο κέικ Σοκολάτας

Yλικά

2 μεσαία αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml γάλα
100 γρ. βούτυρο
60 γρ. σκόνης κακάο
180 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι

100 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμάρια σοκολάτας
50 ml καφέ στιγμής(προαιρετικό)
1 φάκελλο σαντιγί σοκολάτα Garni
50 γρ τριμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση

Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.


Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν κοσκινισμένα κατά διαστήματα. Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.


Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ταψί ορθογώνιο (24 εκ.)στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε τον καφέ. Αποσύρουμε απο την φωτιά και βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο.


Ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Τρυπάμε το παντεσπάνι μας μ ένα καλαμάκι και ρίχνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα το σοκολατένιο μείγμα μας.


Αφήνουμε να το απορροφήσει. Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι.
Χτυπάμε την σαντιγί μας σύμφωνα με τις οδηγίες και την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι.


Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!

Καλή απόλαυση

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό κέικ με Nesquik
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ Πορτοκαλιού με φύλλο