Ζαμπονόπιτα

Το πιο νόστιμο και γρήγορο δείπνο.

Συστατικά:

αυγά – 4 τεμ.
αλάτι – ½ κουταλάκι του γλυκού
μαύρο πιπέρι -¼ κουταλάκι του γλυκού
φυτικό λάδι – ½ φλιτζάνι
γάλα – 1 φλιτζάνι
αλεύρι – 2 φλιτζάνια
μπεικιν παουντερ – 15 g
φυτικό λάδι – ½ κουταλάκι του γλυκού.
κρεμμύδι – 1 κεφαλή (ψιλοκομμένο)
ντομάτα – 1 τεμ (κομμένο σε κυβάκια)
Ζαμπον – 50 g κομμένο σε κυβάκια
ελιές – 10 τεμ. (σε φέτες)

μαϊντανός – 10 g (ψιλοκομμένο)
κίτρινο τυρί – 100 g (κομμένο σε κυβάκια)
κίτρινο τυρί – 50 g (τριμμένο)
ρίγανη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Χρόνος ψησίματος: 180 ° / 25 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε λάδι, μπεικιν παουντερ, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε και το γάλα και
ανακατεύουμε να γίνει ένα χυλός.

Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει και το προσθέτουμε μέσα στο χυλό.
Επιπλέον προσθέτουμε την ντομάτα, ελιές, ζαμπόν, μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 30χ20 εκ.


Τρίβουμε από πάνω κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΗ πιο μελωμένη και τρυφερή Μηλόπιτα
Επόμενο άρθροΑρνάκι με τηγανίτες πατάτες και σάλτσα