Κεφτέδες στο φούρνο με πουρέ πατάτας

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 αυγό
50 γρ βούτυρο 🧈
100ml Γάλα
100ml Γιαούρτι
0 γρ αλεύρι σίτου
Κόκκινη πιπεριά
50 γρ Τυρί

Για τους κεφτέδες

κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός): 1 κιλό
ψωμί 2 φέτες μπαγιάτικο (ή ένα μεγάλο παξιμάδι)
δυόσμος 1 ματσάκι, φρέσκος, ψιλοκομμένος
κρεμμύδια 2 ξερά, ψιλοκομμένα
αυγά 2
ντομάτα 1 μικρή, τριμμένη στο ρεντέ
ξίδι 1 κουταλιά του γλυκού
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά το ψωμί ή το παξιμάδι. Ζυμώνετε για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.
Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη. Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε και του βάζετε στο ψυγείο.

Ξεκινάμε και βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες καθαρισμένες για να βράσουν
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα 50 γραμμάρια αλεύρι συνεχίζουμε να χτυπάμε με ένα πιρούνι να διαλυθεί πλήρως και να μην έχει κάνει σβόλους αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Οταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες και και καρφώνονται με το πιρούνι στραγγίζουμε και μέσα στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο κι αν έχω με ένα μπλέντερ χειρός κάνουμε πουρέ διαφορετικά λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια αδειάζουμε τον πουρέ μέσα στο πυρέξ μας τον απλώνουμε και από πάνω τοποθετούμε τα κεφτεδάκια

Τέλος περιχύνουμε πάνω απο το φαγητό το υγρό μείγμα και βάζουμε από πάνω από κάθε κεφτε τριμμένο κίτρινο τυρί λίγο κόκκινο πιπέρι
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα Στριφτή της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΤούρτα με κρέμα σοκολάτας και ζελε πορτοκαλιού…..δοκιμάστε την θα σας ενθουσιάσει