Αφράτο Ραβανί 

Το πιο τέλειο και αφράτο Ραβανί που έχετε δοκιμάσει!! Πανεύκολη συνταγή που μπορεί να την κάνουν όλοι!

Υλικά

6 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
350 γρ. αλεύρι μαλακό
300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
300 γρ. ζάχαρη
2 στικ βανίλιας
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα

Σιρόπι

500ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι της Elawon

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και σπαμε μέσα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ριχνουμε λίγη σόδα τις βανίλιες , προσθέτουμε λιγο λιγο το σιμιγδάλι, το μπεικιν και τέλος σιγα σιγα το αλέυρι ενω ανακατευουμε συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνουμε το μείγμα σ ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Για το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την ζαχαρη με το νερό και προσθέτουμε μόλις βράσει το μέλι και το αφήνουμε 5 λεπτά και το σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις βγάλουμε ζεστό ραβανί απο το φούρνο το σιροπιάζουμε με μία κουτάλα και το αφήνουμε να ρουφήξει.
Διακοσμούμε με τριμμένο φυστίκι αιγίνης και σερβίρουμε

Η Συνταγή είναι το κανάλι TSIXLAS CUISINE

Προηγούμενο άρθροΜουσταλευριά με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροXοιρινά κότσια σε σάλτσα μανιταριών