Κορμός Σοκολάτας

Υλικά

Μπισκότα 300 γρ
1/2 φλιτζάνι νερό
100 γρ βούτυρο
3/4 φλιτζάνι κακάο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
100 γρ σοκολάτα (χρησιμοποίησα μαύρη σοκολάτα)
1 κουταλιά βανίλια

Οδηγίες

Ξεκιναμε και λιωνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Στην συνέχεια θα τα βάλουμε όλα στη κασταρόλα (εκτός απο την σοκολάτα και την βανίλια) μέχρι να αναμειχθούν καλά και να μου δώσουν μια απαλή σάλτσα σοκολάτας
Στο τέλος ρίχνω και την σοκολάτα και την βανίλια και ανακατεύω να λιωσουν και αυτά
Μόλις η σάλτσα σοκολάτας θα αρχίσει να ηρεμεί λίγο, θα προσθέσουμε τα μπισκότα μας και θα τα ανακατέψουμε καλά με τη σάλτσα

Είχα μία ορθογώνια φόρμα την έστρωσα με μια διπλή μεμβράνη εριξα το μειγμα με τα μπισκότα τα πιεσα με τα χερια καλα να γινει συμπαγές, τα τύλιξα απο πάνω με την μεμβράνη και τα έβαλα στην κατάψυξη για μια ώρα, και μετά το έβαλα και στο ψυγείο για μια ώρα. Το έβγαλα το αναποδογύρισα σε μία πιατέλα πασπάλισμα με κακάο και το έκοψα και
ήταν έτοιμο να λιώσει μέσα στο στομα μας

Καλή Τύχη

Προηγούμενο άρθροΑρωματικά και νόστιμα Κουλουράκια Σύκου
Επόμενο άρθροΣπιτικές Μπάρες με σοκολάτα και φυστίκι