Αυτή είναι η τούρτα για την υπέροχη κουνιάδα μου! Χάρηκα πολύ που ήμουν εκεί για τα γενέθλιά της. Αν και με καθυστέρηση, την δημοσιεύω τώρα γιατί  δεν είχα χρόνο για το Facebook.

Υλικά

για το παντεσπάνι:

5 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
70 ml ηλιέλαιο
50 γρ. αλεύρι
Για το σιρόπι:

150 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα:

500 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. άχνη ζάχαρη
500 γρ. φράουλες

Εκτέλεση:

Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε βαθύ μπολ, χτυπάω με μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτω την ζάχαρη σε τρεις δόσεις. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να έχω μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Έπειτα, προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους, αντικαθιστώντας το μίξερ με μια χειροκίνητη ράβδο. Ανακατεύω απαλά για να μην χάσει όγκο η μαρέγκα.

Στη συνέχεια, προσθέτω σε τρεις δόσεις το ηλιέλαιο και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας και πάλι απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνω το έτοιμο μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για τούρτα 24 εκ. (ή 20 εκ. για πιο χοντρό παντεσπάνι) στρωμένη με λαδόκολλα, λαδωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβω σε δύο οριζόντιους δίσκους.
Ενώ ψήνεται το παντεσπάνι, ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη.
Κόβω τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, κρατώντας μερικές για τη διακόσμηση.

Τέλος, χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί και αρχίζω να συναρμολογώ την τούρτα.
Βάζω τον πρώτο δίσκο παντεσπανιού, τον σιροπιάζω, απλώνω σαντιγί και στρώνω τα κομμένα φρούτα.
Βάζω τον δεύτερο δίσκο, σιροπιάζω και καλύπτω όλη την τούρτα με σαντιγί. Στη συνέχεια, αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη για τη διακόσμηση με τις υπόλοιπες φράουλες.

H συνταγή είναι από το В кухнята на Жълтата роза