Ρυζόγαλο

Υλικά

1 φλιτζάνι – ρύζι
5 φλιτζάνια – νερό
1,5 φλιτζάνι – ζάχαρη
1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση

Έβαλα 1 φλιτζάνι (200ml) πολύ καλά πλυμένο ρύζι σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσα 5 φλιτζάνια νερό και το άφησα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως το ρύζι και σχεδόν να απορροφήσει το νερό.
Πρόσθεσα 1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα στο μείγμα ρυζιού που προέκυψε. Μαγείρεψα με συνεχές ανακάτεμα για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει.

Τέλος πρόσθεσα 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη, μαγείρεψα για άλλα 5-10 λεπτά και έσβησα τη φωτιά.
Όσο είναι ακόμα ζεστό, το βάζω σε μπολάκια και το αφήνω να κρυώσει.
Σέρβιρα με κανέλα. (Κάποιες συνταγές χρησιμοποιούν και ρυζάλευρο για ευκολότερο πηξιμο, αλλά δεν προτιμώ)

ΥΓ Πρόσθεσα μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨητό κατσαρόλας με μια σάλτσα αξεπέραστη !!!
Επόμενο άρθροΤο πιο νόστιμο καλοκαιρινο γλυκό που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ, εύκολο και γρήγορο