Αμυγδαλωτά με 5 υλικά

Βγάζει24 μπισκότα

Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα αμυγδάλου ή κατά βούληση
3 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
ζάχαρη άχνη να πασπαλιστεί προαιρετικά

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C
Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ταψιά του φούρνου.
Βάλτε τις νιφάδες αμυγδάλου σε ένα επίπεδο μπολ ή σε ένα πιάτο.
Συνδυάστε το αλευρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το άρωμα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα ελαφρώς χτυπημένα ασπράδια και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει μια σφιχτή πάστα.
Κάντε μικρές μπάλες από το μείγμα, διαμέτρου περίπου 3 cm και γυρίστε τες μέσα στα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.
Τοποθετήστε τις μπάλες σε ταψιά φούρνου με χαρτί ψησίματος και ισιώστε τις απαλά.
Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα μπισκότα.
Αφήστε να κρυώσουν.
Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και μια εβδομάδα.

Σημειώσεις
Ρίξτε απαλά το αλεύρι αμυγδάλου στο μπολ (με ένα κουτάλι). Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το φλιτζάνι για να ριξετε τα υλικά σας – μπορεί να συμπιέζετε το περιεχόμενο και αυτό θα κάνει τη συνταγή να μην λειτουργεί με ακρίβεια.
Όλοι οι φούρνοι διαφέρουν ελαφρώς στη θερμοκρασία, και ως εκ τούτου, έχουμε παράσχει ένα χρονικό εύρος προετοιμασίας σε αυτή τη συνταγή.

ΠΗΓΗ: https://itsnotcomplicatedrecipes.com/almond-cookies

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο cheesecake με μανταρίνια…χωρις ψήσιμο
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες Χανίων – Οι Σιροπιαστοί