Το απόλυτο κοτόπουλο φούρνου

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμός από 2 πορτοκάλια
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα και τη ρίγανη.
Αλείψτε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο εξωτερικά και ό,τι περισσέψει ρίξτε το στην κοιλιά του. Αλατοπιπερώστε το και βάλτε το στο ταψί.
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τες στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο, βάλτε και τα μανιτάρια σε φέτεςκαι περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
Αλατίστε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Λεμονάτο…της Ραλλούς
Επόμενο άρθροΚέικ μαρμάρινο, Σοκολάτα-Πορτοκάλι …απογευματινή απόλαυση. Απλό, νόστιμο και υγρό.