Λαχανόρυζο

 

2 ολόκληρα μεσαία λάχανα τεμαχισμένα
1/4 φλιτζάνια ρύζι γλασσέ
2 καρότα τεμαχισμένα
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρου πιπεριού
1 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τεμαχισμένα

Εκτέλεση

Πρώτα τρίψτε τα λάχανα, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Βάλτε μία κατσαρόλα σε μέση φωτιά και βάλτε το λάδι και τα κρεμμύδια ανακατεύοντας για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάχανο με τα καρότα και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε το πρώτο μισό φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε και τοποθετήστε ένα κάλυμμα και αφήστε το για 15 λεπτά.
Προσθέστε ένα άλλο φλιτζάνι νερό με τον ντοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι με λίγο μαϊντανό και αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 15 λεπτά. Προσθέστε 1/4 ρυζιού για 15 λεπτά, ώστε το ρύζι να μην κολλάει.
Μετά από 15 λεπτά σβήστε τη φωτιά τοποθετήστε ένα κάλυμμα και αφήστε το να καθίσει. Απολαύστε αυτό το υγιεινό και νόστιμο ελληνικό πιάτο.

Καλή Όρεξη

Προηγούμενο άρθροΤονοσαλάτα Ρυζιού…πολύ δροσερή
Επόμενο άρθροΓλυκό Τυρόψωμο με παρμεζάνα