Ψαρί Πλακί

Συστατικά

* 900 gr φιλέτα ψαριών (λευκά ψάρια τιλάπια, λαβράκι, μπακαλιάρος Κλπ)
* 1 λεμόνι, χυμό
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 2 μεσαία κίτρινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
* 2 πράσα (χρησιμοποιώντας μόνο τα λευκά μέρη)
* 1 φλιτζάνι σέλινο, σε κύβους
* 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
* 420 gr από μικρές ντομάτες σε κύβους κονκασε
* 1 κουτί με σάλτσα ντομάτας (420 γρ)
* Αλάτι και πιπέρι
* 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ή περισσότερο για γεύση
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
* 1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες
* ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο *
* Μικρό φύλλο δάφνης

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού πάνω στον μπακαλιάρο. Πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνω στην άκρη.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι ή κατσαρόλα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα και το σέλινο (συν μερικά από τα φύλλα του σέλινου) μέχρι να μαλακώσουν.
4. Προσθέστε ντομάτες σε κύβους, σάλτσα ντομάτας, μπουκοβο. Ανακατέψτε τον μαϊντανό. Ρίξτε γενναιόδωρα ρίγανη, δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί πολύ υγρό.
5. Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο σε κεραμικό ταψί. Καλύψτε τον με το μείγμα λαχανικών και πασπαλίστε με ρίγανη. Επάνω βάλτε τις λεπτές φέτες λεμονιού.
6. Ψήνουμε έως ότου τα ψάρια γίνουν μαλακά, περίπου 40 – 45 λεπτά. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό αν θέλετε και στύψτε το χυμό λεμονιού πάνω από το ψάρι.

ΠΗΓΗ: Dina Kronas Rand

Προηγούμενο άρθροΙμαμ Μπαιλντι λίγο διαφορετικά
Επόμενο άρθροΠιπεριές σε σάλτσα Γιαουρτιού