Το Brioche με σοκολάτα 

Συστατικά

500-600 gr αλευρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτηρι γάλα (190 γρ)
1 ποτηρι νερό (190 γρ)
1 ποτηρι λάδι (190 γρ)
6- κουτάλια ζάχαρης
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κγ βανίλια
2 αυγa (χωρισμένα ασπράδια – κρόκους)
Μια κουταλιά της σούπας μαγιά ψωμιού
1 κουτάκι μερέντα ή νουτελλα
100 γρ φλυδες αμυγδάλου

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, λαδι , νερό, ζάχαρη, ασπράδια αυγών, βανίλια,
μαγιά, αλάτι και ανακατεύουμε σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάρουμε μία υφή ζύμης και αρχίζουμε να
ζυμώνουμε με το χέρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει λίγο
στα χέρια μας. Αν κολλάει πολύ και δεν μπορούμε να τη δουλέψουμε, χρησιμοποιούμε
λίγο αλεύρι..


Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη τροφίμων μέχρι να διπλασιαστεί σε ογκο.
Την βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζυμώνουμε ελαφρώς και την μοιράζουμε σε 10 κομμάτια που τα πλάθουμε σε μπάλες.
Παίρνουμε την πρώτη και σκεπάζουμε τις υπόλοιπες. Την ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε οβαλ σχημα περίπου 10-15 εκ.


Απλώνουμε κατα μηκος του κέντρου την μερέντα και την κλεινουμε κολλώντας τις μακριες πλευρές


Τοποθετούμε το μπριός σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την ραφή προς τα κατω.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Τέλος σκεπάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε μισή ωρα.
Τα αλείφουμε με ένα μείγμα των κρόκων και γάλακτος.

Πασπαλίζουμε με φλύδες αμυγδάλου.


Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΦοβερό Κέικ μπισκότου με σοκολάτα…δοκιμάστε το σήμερα
Επόμενο άρθροΣτρογγυλές μεγάλες φουσκωμένες τηγανίτες με μέλι