Υλικά
(κάνει 36-40)

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
4 φλιτζάνια πλήρες γάλα + 1/2 φλυτζάνι επιπλέον
1 κούπα ζάχαρη
8 κρόκους αυγού
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κορν φλαουρ
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τα Τρίγωνα
1 πακέτο φύλλο ζαχαροπλαστικής, που αποψύχθηκε στην ψύξη τη νύχτα
450γρ αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 ραβδί κανέλας
3-4 ολόκληρα γαρίφαλα
2-3 φλούδες λεμονιού

Γαρνιτούρα
ψημένα αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη κρέμα , προσθέστε το γάλα (4 φλιτζάνια) και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράστε το σε μεσαία φωτιά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τους κρόκους και το υπόλοιπο γάλα (1/2 φλιτζάνι) και χτυπήστε με συρμα μέχρι να κρεμώσει. Μόλις το γάλα σας ζεματιστεί, βγάλτε το από την φωτιά και σιγά-σιγά ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι και τους κρόκους , ενώ χτυπάτε συνέχεια. Μεταφέρετε το μίγμα της κρέμας στο κατσαρολακι σε μεσαία φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέστε το βούτυρο, μετά τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφαιρέστε από τη φωτιά, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη πάνω από την κρέμα, στη συνέχεια μια πετσέτα βαμβακερή. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο (αυτή η κρέμα ζαχαροπλαστικής πρέπει να είναι παχιά, ώστε να μην πέσει έξω από το φύλλο).

Τοποθετήστε μία λαδόκολα στο ταψί και προθερμάνετε το φούρνο σας σε 160 βαθμούς. Ανοίξτε τη συσκευασία με το φύλλο  και τοποθετήστε την επιφάνεια εργασίας σας κάθετα. Πάρτε ένα φύλλο πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας και κόψτε το σε τρεις (κατά μήκος)  μακριές κορδέλες. Περάστε το λιωμένο βούτυρο σε δύο φύλλα και τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο. Τώρα αναδιπλώστε κάθε κορδέλα με ορθογώνιο τρόπο μέχρι την κορυφή μέχρι να τελειώσετε φτιάχνοντας ένα τριγωνικό φυλλοειδές. Τοποθετήστε το στο ταψί και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα φυλλώματος.
Βουρτσίστε τις κορυφές των τριγώνων σας με λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε το στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσουν (αν και είναι άδειο, τα φυλλοειδή τρίγωνα θα φουσκωθούν, δημιουργώντας μια τσέπη στην οποία θα γεμίσουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής). Αφήστε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να δημιουργήσετε μια τρύπα στη μικρή πλευρά του τριγώνου (είναι ευκολότερο να κόψετε την πλευρά όπου μπορείτε να δείτε τις πτυχώσεις του φύλλου).
Κάνε το άνοιγμα σου από αυτή την πλευρά.

Για να φτιάξετε το σιρόπι, προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεσαίο δοχείο και βράστε. Μειώστε σε μέτρια και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Μετά βγάλτε το από την φωτιά. Τοποθετήστε κάθε τρίγωνο στο ζεστό σιρόπι για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε το με μία τρυπητή κουτάλα, για να αποστραγγίσετε το πλεόνασμα σιροπιού και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια σχάρα κρυώσουν (με ένα δίσκο από κάτω για να πιάσετε οποιοδήποτε σιρόπι που στάζει) Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τρίγωνα.

Για να συναρμολογήσετε το Τριγωνά σας, γεμίστε μια τσάντα ζαχαροπλαστικης με την παγωμένη κρέμα και γεμίστε κάθε τρίγωνο με κρέμα. Πασπαλίστε φρυγμένα αμύγδαλα στην κρέμα και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθρο14 Απίστευτες Εναλλακτικές Χρήσεις για το Κρεμμύδι Εκτός Μαγειρικής
Επόμενο άρθροΤηνιακή Αγκιναρόπιτα