Τραβηγμένο Χοιρινό

Χθες έφτιαξα το ξεψαχνισμένο χοιρινό τόσο ελαφρύ και εύκολο για πρώτη φορά.

Υλικά

1 κιλό ώμου χοιρινό.
Η μαρινάδα
3 κουταλιές καπνιστή πάπρικα,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι,
θυμάρι
και σκόρδο.

Για το ψήσιμο

3 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
1/2 κουτί μαγιονέζα Krasi
1 κουταλιά της σούπας μέλι,
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
και τσίλι,
αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Ξεκίνησα με την μαρινάδα: Εβαλα σε ένα μπολ καπνιστή πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σκόρδο.
Ανακατέψτε και απλώστε καλά στο κρέας από όλες τις πλευρές.
Σε ένα ταψί, έβαλα 3 κρεμμύδια, κομμένα στα μισά, έτσι ώστε το κρέας να βρίσκεται πάνω στα κρεμμύδια να ψηθεί ομοιόμορφα σε όλες τις πλευρές, και το πασπαλίζαμε με επιπλέον ελαιόλαδο για να το κάνω πιο ζουμερό.

Ψήνουμε για 7 ώρες στους 140 βαθμούς. Χωρίς να το γυρίσουμε καθόλου. Τότε διαλλύεται πολύ εύκολα με ένα πιρούνι

Για το κρέας έφτιαξα μια σάλτσα από μισό κουτί μαγιονέζα + 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και τσίλι, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψα πολύ καλά 😉 Δεν έχετε φάει κάτι καλύτερο

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΝόστιμες τηγανίτες μπανάνας!
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Φανουρόπιτα (vid)