Τραγανά,Σπέσιαλ Γαλακτομπουρεκάκια

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας ΒΗΡΥΤΟΥ,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο,κρεμά,σιρόπι!!!!!!!!
Κρέμα Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο ,
1 φλυντζανι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
3 κρόκους αυγών,
2 βανίλιες,
50 γραμμάρια βούτυρο!

Εκτέλεση :

Βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν! Ριχνουμε βροχυδων το σιμιγδαλι και ανακατευουμε, μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε τους κροκους ανακατευοντας γρηγορα! Τελος προσθετουμε βανιλιες,βουτυρο ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει!!!!!

ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη και μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!!!!!!  Ανοιγουμε τα φυλλα και τα κοβουμε σε 4 λωριδες!!!!!!!
Ανα 3 λωριδες κανουμε το γαλακτομπουρεκακι δηλαδη: Βαζουμε την πρωτη λωριδα την βουτυρωνουμε τοποθετουμε πανω δευτερη λωριδα την βουτωρονουμε τελειωνουμε με την τριτη βουτυρωνουμε τοποθετουμε στην ακρη μια γεματη κουταλια κρεμα και το τυλιγουμε και τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι!

Μολις τα τελειωσουμε ολα τα βουτυρωνουμε πολυ καλα και τα τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωρα! Στην συνεχεια τα βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα! Μολις τα βγαζουμε τα σιροπιαζουμε σιγα σιγα με το κρυο σιροπι! Αφηνουμε τουλαχιστον ολη νυχτα ξεσκεπαστα και οχι ψυγειο!

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς ρολό αρχαιοελληνικός
Επόμενο άρθροΧαλβάς με ταχίνι και μέλι: Η απόλαυση που λιώνει στο στόμα