Κουλουράκια Γιαουρτιού

Συστατικά

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
110 γρ βούτυρο ανάλατο, θερμοκρασία δωματίου
1 φλ ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη (ξηρό μίγμα).
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μίξερ σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, μέχρι να συνδυαστούν καλά, ξύστε τις πλευρές μεταξύ κάθε προσθήκης. Προσθέστε το γιαουρτι και εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ξύστε το μπολ και χτυπήστε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά ενσωματωμένα.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σιγά-σιγά το ξηρό μίγμα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν, αλλά μην το πολυ ανακατέψτε. Ανακατέψτε και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Χρησιμοποιώντας μια μικρή σέσουλα παγωτού ή ένα κουτάλι βγάζετε μία δόση από τη ζύμη πάνω σε ένα ταχί στρωμένο, με χαρτί ψησίματος και θα απέχουν 5 εκ μεταξύ τους. Ψήνετε σε παρτίδες για 18 έως 20 λεπτά ή έως ότου να ψηθούν και ξεροψηθούν στις άκρες, γυρίστε το ταψί από πάνω προς τα κάτω και εμπρός προς τα πίσω στην μέση του χρόνου ψησίματος. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: mission-food.com

Προηγούμενο άρθροΠροφιτερόλ νηστίσιμο!
Επόμενο άρθροΤα καλύτερα Τσουρέκια…δεν θα φτιάξετε άλλα