Τραγανή Κιμαδόπιτα της Ανατολής

Υλικά

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πράσινες πιπεριές, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο
Μπαχαρικά; κύμινο, πιπέρι, αλάτι, πιπεριές τσίλι.
1 ποτήρι ζεστό νερό
1/4 ποτήρι φυτικό λάδι
2,5 κουταλιές γιαούρτι
7 γραμμάρια αλατιού
2 κουταλιές ξύδι σταφυλιού
2 αυγά (θα το χρησιμοποιήσουμε για τον κρόκο του 1)
1 μπεικιν παουντερ
5-6 φλιτζάνια αλεύρι
κρόκο αυγού και 2 κουταλιές γάλα
λευκό σουσάμι και μαύρο
Ψήνουμε σε φούρνο 180 ° C για 40 λεπτά!

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, πιπεριές και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε και τον κιμά και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, λάδι, γιαούρτι, αλάτι, ξύδι, 1 κρόκο 2 ασπραδια, και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός να ομογενοποιηθεί το υγρό μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, και το μπεικιν και ανακατεύουμε να πάρει μια συνοχή ζύμης.
Ζυμώνουμε 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
Την βγάζουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε σε 12 κομμάτια και τα πλαθουμε σε μπαλάκια

Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης με το χερι και τον πλαστη σε μέγεθος πιάτου τα αλευρώνουμε και τα στοιβάζουμε.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα 6 πρώτα σε μια στοίβα αφου τα λαδώσουμε ή τα βουτυρώσουμε ενδιάμεσα και τα βάζουμε 5-10 λεπτά στο ψυγείο και μετα τα άλλα 6.

Παίρνουμε τα πρώτα 6 και ανοίγουμε ένα φύλλο στο μέγεθος του ταψιού μας και μετα τα άλλα 6.


Στρώνουμε το πρώτο φύλλο κάτω και αδειάζουμε την γέμιση και μετα το δεύτερο απο πάνω


Κάνουμε κροθο γύρω γύρω και σφραγίζουμε την πίτα.
Χτυπάμε το κρόκο του αυγού με γάλα και αλείφουμε την πίτα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
Πασπαλίζουμε με σουσαμι

Κόβουμε και σερβίρουμε είναι φανταστική

 

Προηγούμενο άρθροΠίτα με τορτίγιες και φέτα….είναι πολύ νόστιμη και γρήγορη
Επόμενο άρθροΕύκολα Τυροπιτάκια με Ανθότυρο και Φέτα