Τραγανή Τυρόπιτα με μέλι και καρύδι

Συστατικά 👇👇👇👇

600 γραμμάρια αλεύρι 00
100 γραμμάρια σιμιγδάλι σκληρού σίτου
1 κγ μαγια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι ή ζάχαρη
400 ml κρύου νερού το καλοκαίρι (ζεστό το χειμώνα)
70 γρ. Βούτυρο
100 γρ ανθότυρο τριμμένο
1 αυγό διαλλυμένο σε γάλα
100 γρμ τριμμενο καρύδι ή Φουντουκι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι , το σιμιγδάλι, μαγιά, αλάτι, μελί και το μισό νερό.
Ζυμώνουμε με το χέρι και σιγά σιγά ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό μέχρι να πάρουμε μια συνοχή ζύμης.
Την βγάζουμε στο πάγκο μας συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Την λαδώνουμε λίγο και την βάζουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για μία ώρα.
Την βγάζουμε στο πάγκο και την κόβουμε σε 7 κομμάτια και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης.
Τα Λαδώνουμε λίγο και τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια ζύμης και ανοίγουμε με τα χέρια η με το πλάστη ένα λεπτό φύλλο περίπου 30 εκ διάμετρο.
Απλώνουμε πάνω στο φύλλο διάσπαρτα βούτυρο και ανθότυρο.
Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο βάζοντας λίγο βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.
Τοποθετούμε τις τυρόπιτες σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις πατάμε λίγο με το χέρι να απλωθούν σε μέγεθος.

Αλειφουμε με αυγό διαλυμένο σε γάλα και κάνουμε ελαφριές χαρακιές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τις αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή φουντούκι

Δείτε τα βίντεο του καναλιού εδώ

Προηγούμενο άρθροΕύκολη συνταγή κέικ μωσαϊκού χωρίς γάλα
Επόμενο άρθροΚρεμώδες κοτόπουλο με μανιτάρια