Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κρύο (113g)
1 1/2 φλιτζάνια κουβερτούρα, λιωμένη και κρύα (262g)
4 κουταλιές της σούπας ρούμι (60ml)
Επικάλυψη
2 1/3 φλιτζάνι κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη (400g)
1/4 φλιτζάνι κακάο (21g)

Οδηγίες
Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2-3 ​​λεπτά. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να κρεμώσει για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστεί και να εξομαλυνθεί.

Βάλτε στην κατάψυξη για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά σταθερή για να παίρνετε με μια σέσουλα παγωτού.

Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πόσο ζεστή ήταν η σοκολάτα κατά την προσθήκη της.
Πλάσε γρήγορα τις τρούφες σε μπάλες. Μην πλαθετε πολύ χρόνο αλλιώς οι τρούφες αρχίζουν να λιώνουν στα χέρια σας.

Βάλτε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο, ή 10-15 λεπτά στην κατάψυξη, εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία.
Βυθίστε τις τρούφες σε λιωμένη σοκολάτα και αφήστε το να στεγνώσει στο ψυγείο για περίπου

10-15 λεπτά. Πασπαλίστε με κακάο πριν από το σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ: alsothecrumbsplease.com 

Προηγούμενο άρθροΕίναι τα πιο ωραία Πτι Φουρ…κλασικά και ωραία
Επόμενο άρθροΜπουρεκάκια με κοτόπουλο