Τσουρεκάκια

Υλικά:

2 κιλά αλεύρι
Ένα καλούπι μαγιά
3 φλυτζ. ζάχαρη
3 φλυτζ. γάλα
6 αυγά
1 κακουλέ
1 μαχλέπι
2 βανίλιες
Λίγη μαστίχα σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 πορτοκάλι στυμμένο
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι στο τάπερ κάνουμε μια λακκούβα και λιώνουμε την μαγιά σε 1 κούπα νερό και την ρίχνουμε στο τάπερ με το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και ρίχνουμε τη ζάχαρη και έπειτα τα αυγά χτυπημένα.
Τα ρίχνουμε μέσα με το γάλα και τη ζάχαρη ρίχνουμε και το πορτοκάλι τα μυρωδικά τα βάζουμε γύρω από το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι τα υλικά που ζεστάναμε.
Λιώνουμε και ένα Βιτάμ πλάκα και όταν ζυμώνουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το Βιτάμ Το αφήνουμε να φουσκώσει εμένα σε μια ώρα είχε φουσκώσει πολύ.
Για σίγουρη επιτυχία όλα τα υλικά μας θα πρέπει να είναι ζεστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν ανάλογα τον φούρνο.

Καλή Απόλαυση

Φωτό: Μενια Παπαδοπούλου

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Ferrero Rocher: Η Απόλαυση σε Κάθε Μπουκιά
Επόμενο άρθροΛαχανικά ογκρατέν στο φούρνο