Συστατικά
800 γρ πατάτες
220 γρ ψιλοκομμένα τυρί μοτσαρέλα 

1 μεγάλο αυγό
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 1/2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχινόπρασο
1/2 φλιτζάνι απλά ψίχουλα ψωμιού
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο για να σοτάρετε
Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Πώς να κάνετε Πουρές πατάτες:
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι και βράστε τις πατάτες. Μαγειρέψτε μέχρι να τρυπαέι εύκολα το πιρούνι. Στραγγίζετε καλά και ψιλοκόβετε τις πατάτες με 4 κουταλιές σούπας βούτυρο και στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς να φτιάξετε τις τηγανίτες:

Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης, συνδυάστε τις πατάτες, 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα, 1 μεγάλο αυγό, 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Χρησιμοποιήστε ένα πολτοποιητή πατάτας για να πολτοποιήσετε και να ανακατέψετε το μείγμα μαζί μέχρι να αναμιχθεί καλά. Αν οι πατάτες έχουν κρατήσει υγρασία και δεν σχηματίζονται οι τηγανίτες, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα ανάμεσα στις παλάμες σας και σχηματίστε  ένα στρογγυλό, 9 χιλ παχύ. Περάστε και  τις δύο πλευρές της τηγανίτας από την γαλέτα και αφήνετε στην άκρη. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες τηγανίτες.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με αρκετό λάδι για να καλύψετε ελαφρά τον πυθμένα του τηγανιού.

Αφού το λάδι κάψει, προσθέστε τις τηγανίτες σε ένα μόνο στρώμα και τηγανίστε 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια, προσθέτοντας περισσότερο λάδι ανάλογα με τις ανάγκες.

με φωτογραφία από: natashaskitchen.com

Προηγούμενο άρθροΡεβανί σε 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΠατάτες ψητές με λουκάνικα…εύκολα και γρήγορα