Συστατικά

1 φύλλο ζύμης σφολιάτα
Το τυρί Gouda
Πικάντικη μουστάρδα
Κομμένα μήλα για το σερβίρισμα

Εκτελέση

Βάλτε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Βάλτε τη ζύμη σε ένα φύλλο ψησίματος και κάντε σχισμές στη ζύμη όπως βλέπετε παραπάνω για να κλείσετε τη ζύμη.

Βάλτε μουστάρδα στην μέση της ζύμης. Περίπου 2 κουταλιές της σούπας.

Απλώστε την μουστάρδα με ένα πινέλο

Τοποθετήστε τις φέτες του τυριού Gouda ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια

Επικαλύψτε τις λωρίδες της ζύμης.

Ανακατέψτε μαζί το αυγό και μερικά κουταλάκια του γλυκού νερό.

Βουρτσίστε με το υγρό αυγό πάνω από την πλεκτή ζύμη και σφραγίστε τις άκρες

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκωσει και να ροδίσει.

Σερβίρετε με φέτες μήλου στο πλάι

Προηγούμενο άρθροΠιτούλες με τυρί και σπανάκι….φανταστικές σαν πίτσα
Επόμενο άρθροΠίτα με πράσινα λαχανικά Μουστάρδα και τυρί Gouda