Τυρομακαρονάδα

Χρειάζεσαι:

400 γρ ζυμαρικά σκληρά / χρησιμοποίησα πέννες /
80 γρ βούτυρο
1 κουτ λάδι
3 κ.σ. αλεύρι / 40 γρ. /
800 ml. γάλα
Μια πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
150 γρ τριμμένο τσένταρ
150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη 
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Έβρασα τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Το προτιμάμε καλοβρσαμενα αλλά χωρίς να χάνει την ακεραιότητά του. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το λάδι και πρόσθεσα το αλεύρι. Ανακάτεψα με αναδευτήρα κουζίνας και όταν το μείγμα πήρε ένα
ορεκτικό χρυσαφί χρώμα, άρχισα να προσθέτω από το κρύο γάλα. Ανακάτεψα και έριξα μέχρι να γίνει μια αραιή σάλτσα.
Πρόσθεσα μαύρο πιπέρι και τα 2/3 του τριμμένου τυριού. Ανακάτεψα μέχρι να λιώσουν και να πήξει το μείγμα.

Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους έριξα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και κάλυψα με τη σάλτσα. Ανακάτεψα να μοιραστεί ομοιόμορφα και μετά πασπάλισα το πιάτο με τα υπόλοιπα τυριά. Το βάζω να ψηθεί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου,
ή μέχρι να παρεο ωραιο ορεκτικό χρώμα. Αφήνω το πιάτο να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά και σερβίρω. Καλή όρεξη! ΠΗΓΗ: https://inthebeniskitchen.com/

Προηγούμενο άρθροΠολίτικο Σπιτικό Κεμπάπ
Επόμενο άρθροΝόστιμο λάχανο με χοιρινό….θα γλύφετε τα δαχτυλά σας