Τυροπιτάκια Kουρού

Υλικά

7-7,5 κούπες αλεύρι (1 κιλό περίπου)
250 μλ σπορέλαιο
1 βιταμ λιωμένο (250γρ)
1 γιαουρτι (200 γρ)
300γρ γάλα
1 φακ μπεικιν παουντερ
1 φακ μαγιά
λίγο αλάτι

Γέμιση

400γρ φέτα τριμμένη
100γρ μυζήθρα τριμμένη
2 αυγά

1 αυγό για επαλειψη

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το σπορέλαιο, το βιτάμ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μαγιά , το γάλα, το γιαούρτι, αλάτι.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το μπεικιν και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
Μόλις πάρει υφή ζύμης αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει
λείο, μαλακό και να μην κολάει στα χέρια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση

Ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, και την μυζήθρα.

Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε πάχος 1 εκ και μία κουπα με
μεγάλο άνοιγμα περίπου 5-5,5 εκ κόβουμε το ζυμάρι σε κύκλους.
Βάζουμε μία κγ γέμιση και τα σφραγίζουμε μισοφέγγαρα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που είναι στραμμένο με χαρτί ψησίματος.

Μόλις τελειώσουμε με όλο το ζυμάρι αλείφουμε από πάνω με το αυγό

Ψήνουμε σε φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς

Ετοιμααααααααααααα

Προηγούμενο άρθροΣκορδάτες “Τηγανιτές” Πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΤούρτα Κωκ , με αφράτο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα και γλάσο σοκολάτας