Συστατικά
Η ΖΥΜΗ
4 φλιτζάνια (500g) σκληρό αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού (6 γραμ.) Ξύδι ή μήλοξυδο
1 κουταλιά της σούπας (20 γραμ.) Μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού (7g) αλάτι
2¼ κουταλάκια του γλυκού (7 g) ξηρή μαγιά
1 ¼ φλιτζάνι (300ml) χλιαρό νερό
Αλεύρι σκληρο ή σιμιγδαλιού για το ζύμωμα
Η ΓΕΜΙΣΗ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό
4 ψιλοκομμένες πιπεριές
2 αυγά χτυπημένα
2 φλιτζάνια (400 γραμμάρια) φέτα θρυμματισμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΕΠΑΛΛΕΙΨΗ
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κουταλιά νερό

Οδηγίες
Η ΖΥΜΗ
Διαλύστε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Χρειάζεται 4-5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά με ένα κουτάλι (την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, ξύδι, αλάτι, μέλι, αλεύρι).
Ζυμώνουμε τη ζύμη στο μπολ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή και λεία. Προσθέστε πολύ μικρές ποσότητες επιπλέον αλεύρι εάν η ζύμη είναι εξαιρετικά κολλώδης.
(Εναλλακτικά, ζυμώνετε τη ζύμη σε μέτρια ταχύτητα σε έναν μιξερ, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με το εξάρτημα γάντζου ζύμης περίπου 1-2 λεπτά.)
Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να φουσκώσει (διπλάσιο του μεγέθους) σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
Η ΓΕΜΙΣΗ
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσο, το θυμάρι και το σοτάρετε για 3 λεπτά.
Προσθέστε κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη για να κρυώσει. Χτυπήστε τα 2 αυγά με την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί, ζυμώστε λίγο και μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη (χρησιμοποιήστε σκληρό ή σιμιγδάλι αλεύρι) επιφάνεια εργασίας. Κόψτε σε 6-10 κομμάτια.
Σχηματίζετε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε κύκλο, πάχους όχι περισσότερο από 0,6 εκ , φροντίστε να μην σκίσετε τη ζύμη και να διατηρήσετε το πάχος ακόμα και σε όλο το πλάτος της.
Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό κόπτη ή απλά ένα πιάτο (χρησιμοποίησα πιάτο 20 εκ) ή οποιοδήποτε άλλο μέγεθος προτιμάτε. Κόψτε τα σε στρογγυλά κομμάτια.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Βουρτσίστε την άκρη ενός από τους κύκλους ζυμης με την πλύση αυγών και τοποθετήστε την γέμιση στη μέση.


Πάρτε 1-3 κουταλιές της σούπας (ανάλογα με το μέγεθος της ζύμης) του μείγματος φέτας-πιπεριά και τοποθετήστε το στο κέντρο κάθε δίσκου.
Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ζύμης για να αλοιψετε με αυγό στα εξωτερικά άκρα του δίσκου. Αναδιπλώστε το δίσκο και πιέστε απαλά τις άκρες για να σφραγιστεί.
Με ένα πιρούνι πιέστε γύρω από τις άκρες για να σφραγίσει αρκετά καλά.
Βουρτσίστε την κορυφή με αυγό.

Τοποθετήστε τα προσεκτικά σε ένα ταψί με στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αφήστε περίπου 2 εκ χώρου ανάμεσα στις πίτες.
Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου από πάνω γίνουν χρυσοκαφέ.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα φανταστική…χωρίς φύλλο