Τυροπιτάκια Παραλίας

Υλικα:

1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ
1 γιαούρτι 200γρ.
Ηλιέλαιο (μετρημένο στο κεσεδακι γιαουρτιου)
Σισαμι
3 αυγά
Φετα τριμμένη 500 γρ.
Σοδα στη μύτη του κουταλακιου
Αλάτι 1 πρέζα

Εκτέλεση

Αφου κανουμε τριμμα τη φετα τη ριχνουμε στο αλευρι μετα το γιαουρτι το ηλιέλαιο τα 2 αυγα το αλατι τη σόδα και
ζυμωνουμε ίσως χρειαστειτε λιγο αλευρι ακόμα με ένα πήρε μια χούφτα ακόμα για να μπορω να πλάσω τα τυροπιτακια….

Πλάθουμε ενα ενα μπαλακι το παταμε ελαφρα με τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλαμε με τον αντίχειρα να κανει λακουβιτσα….
Χτυπαμε ένα αυγό και αλείφουμε το καθε τυροπιτακι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σισαμι στην λακουβιτσα….
Τα ψήνω σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200° C για περίπου 15 λεπτάκια… και ετοιμααααα!!!!

Φωτό: Antigoni Diakatou

Προηγούμενο άρθροΠίτα με κοτόπουλο και πατάτες 🥧
Επόμενο άρθροΛαχταριστό ρολό κιμά γεμιστό!!